Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.

VIDEO MEDIA

De traditionele video drager is tape. Deze manier van opslag gebeurd al tientallen jaren, en is langzaam aan het verdwijnen. Toch worden er tijdens een groot aantal video produkties nog steeds tapes gebruikt.

Voordelen van Tapes: De bekende formaten zijn breed uitwisselbaar. Formaten als Digitaal Betacam en DVCAM kan je overal mee terecht.

Nadelen: Gevoelig voor beschadigingen met tot gevolg dropouts. Real time (linear)digitaliseren. Spoeltijd vooral tijdens de zgn Batch (HQ herladen montage).

Veel gebruikte tape-formaten:

Schijf (non-lineare media):

De nieuwe generatie video dragers is de zgn non-lineare media. Dit zijn schijven en disc waar files op geschreven worden. Dit zijn files waar een montage systeem direct mee kan werken, en die dus niet geconverteerd hoeven te worden, maar enkel gekopieërd.

Voordelen van schijven: Geen spoeltijd, Automatisch meeschrijven van meta-data, High speed inladen van de media. Batchen zonder pre-roll.

Nadeel van schijven: Veel formaten die blijven ontwikkelen waardoor je niet met alle nieuwere formaten overal terecht kunt. Gemakkelijker verkeerde frame-rates, en formaten te gebruiken. 

Veel gebruikte schijf formaten:

Terug naar Technische Informatie.