Blog Index
The journal that this archive was targeting has been deleted. Please update your configuration.

DIGITALE FILES

Quicktime:

Dit is eigenlijk een verzamel formaat van Apple. Binnen de quicktime extensie (.mov) bestaat er een grote varieteit in formaten. Dit kan Uncompressed zijn (none), Dit kan DV PAL of DV NTSC zijn of bijvoorbeeld ProResHQ. Dit en vele andere formaten zijn mogelijk. Om deze rede kan het voorkomen dat een QT (.mov) file niet op uw computer wilt afspelen. U mist dan de codec die nodig is om deze file af te spelen. Uiteraard kunnen wij dan helpen om er een formaat van te maken wat wel afspeelt.

AVI (Audio Video Interleave):

Vergelijkbaar met QT maar dan ontwikkeld door Microsoft. Avi wordt ookgebruikt voor een aantal populaire formaten om films via internet mee te distrinueren. Dit zijn de Divx en Xvid varianten.

MPEG (Moving Pictures Experts Group):

Het formaat wat als MPEG1 gebruikt werdt voor het achterhaalde Video-CD. Mpeg2 voor de DVD en in een hogere Bitrae voor de BluRay. Er is sinds en aantal jaren ook MPEG4. Deze compressie wordt door veel mobiele applicaties gebruikt zoals de Sony PSP. MPEG4 wordt door YouTube gebruikt voor de HD versie's van de Online Content.

MXF (Material Exchange Format):

Opnieuw een container formaat dat Wordt gebruikt voor ditigale uitzending van de omroepen en zenders in Nederland. Dit formaat is ook de standaard voor XDCAM en DVCPRO P2. Veel apparatuur kan direct monteren met dit formaat waardoor het gemakkelijk uitwisselbaar is. de aanlevering aan omroepen en zenders is onderhevig aan veschillende eisen in o.a. bitrate's, waardoor de aangeleverde file's niet altijd even vanzelfsprekend geaccepteerd wordt. Uiteraard kunnen wij hierin voor u een rol spelen.

Terug naar Technische Informatie